Olika örter som är ett måste för häxan

Du som läser på denna sajt måste vara den som tror på häxor. I det fallet kommer du också veta att häxan är ett väsen som måste ha alla sina olika saker omkring sig för att fungera fullt ut. I det fallet handlar det om kvasten och amuletter, men det kommer också att vara viktigt att känna till alla olika örter som ingår i en häxas verktygslåda. Ja, i det fallet finns det ju naturligtvis en som är den allra viktigaste enligt historien. Detta skulle då vara rölleka. Nu är det inte bara häxor som använder rölleka, utan detta har använts både som läkande ört inom naturmedicin samt även som ersättning av humle vid ölframställning. Nu är det då också lätt att tänka sig att häxan även använde humle, då detta var en sövande läkeört.

Här är de viktigaste växterna för riktiga häxor

Nu finns det ju så mycket som kan räknas till häxeri när du har valt att tro på häxor och wicca, att detta skulle kunna bilda en hel bok. Trots detta kommer det att finnas saker som är viktigare än andra, vilka du då kan finna som exempel upptagna nedan. Här finner du växter som både kan användas av häxor, samtidigt som de kan skydda dig från dessa.

  • Rölleka: Här ha du en växt som anses skydd mot både rädsla och besatthet. Denna ört kommer även att kunna skydda kroppen. Här användes och används denna ört fortfarande som en ingrediens i häxorna flygsalva. Riktiga häxor använder även denna växt till att pryda sina altare. Lyckligtvis finns det inte många växter som är enklare att finna än just rölleka. Helt enkelt så kan den också vara mycket vacker och förtrollande att bara beskåda.
  • Brännässla: Något de flesta är försiktiga och kanske lite rädda för är brännässlor. Ja, du vet de där som bränner dig om du rör dem på fel sätt, men de är ju också goda i en läcker soppa. Nu är denna växt också beskyddande, vilket du säkert kan förstå om den bränt dig någon gång. Här kan denna användas i amuletter eller som skydd och bot mot förbannelser. När du äter soppan så kommer du också att bygga upp kroppen förråd av viktiga vitaminer.
  • Gråbo: Här har du en planta som är mycket användbar för häxor. Trots att den är kraftig allergiframkallande och ser till att du får en riktig hösnuva, så är den starkt beskyddande. Denna växt används till att binda kransar för ytterdörrar, eller som du själv kan bära på huvudet. Den anses skydda mot besatthet och förtrollning, samt är en kvinnoväxt som kan användas mot menstruationsstörningar.
  • Malört: Detta är en mycket bitter växt, vilket gör att den håller många på avstånd. Vad tror du då att denna användes för av häxor och andra som vill ha ett bra skydd? Precis, det är en beskyddare som till och med anses kunna hålla onda andar på avstånd genom att den bränns. Malört är också en växt som används till brygder för läkande ändamål samt afrodisiakum.
  • Rönn: Något som du förmodligen inte trodde var förknippat med häxor, kan vara rönn. Denna lilla oskyldiga växt. Nej du, rönnen är kraftigt kopplad till häxkraft och magi. För länge sedan i Skottland, var det totalt förbjudet att använda denna växt för alla de som inte var kunniga inom magi. Detta betyder att du än idag ska vara varsam och behandla rönnen med stor respekt.