Blåkulla är inte bara en mytomspunnen plats

Kanske kommer det att vara så att alla har fel och ingen egentligen vet vilken plats som verkligen var häxornas hemvist. Detta då om du ser till hur utbredd denna tro var. Eller så var det så att dessa trollkärringar reste världen över på sina kvastar för att sedan alla samlas just på Blå Jungfrun. Hur som helst har det bidragit till att många andra platser och saker fått bära namnet Blåkulla. I det fallet skulle det vara lätt att tro de som verkligen är häxor fortfarande lever kvar och breddar sitt rike, för att senare slå till och ta över delar av Sverige och övriga världen.

Platser som har fått bära namnet Blåkulla

Om nu allt detta med häxor och den hysteri som verkade vara över dessa varelser, verkligen var sann. Ja, då måste du helt klart finna det lustigt att det finns andra platser som fått bära namnet för deras hemvist. Vore det inte lättare att tänka sig att detta skulle vara bannlyst? Det är dock inte fallet och här finner du några av de platser i Sverige som idag bär namnet Blåkulla:

  • Hagalund: I denna stadsdel som ligger i Solna, vilket är en förort till Stockholm, finns det något som kallas för de blå miljonhusen. Detta har då också fått ett smeknamn, som givetvis då blev Blåkulla. De har dock inte haft några rapporter om flygande graffitikonstnärer som målat påskägg på väggarna.
  • Laholm: I denna stad finns det tydligen en hel stadsdel i västra delen som fått bära namnet Blåkulla. Vilket då på något sett måste vara ett magiskt bostadsområde. Speciellt anpassat för barnfamiljer.
  • Gotland: Här har du den mycket vackra och välbesökta staden Visby. Att besöka denna kan tydligen vara mycket vanskligt om du tror på häxor. Tänk dig att polishuset i denna stad kallas för Blåkulla. Vad kommer då detta att betyda för dig som verkligen tror på lag och rätt.
  • Bohuslän: Här handlar det om staden Uddevalla, vilket då kommer att ställa sig i paritet med polishuset i Visby. Dock handlar det här inte bara om lag och rätt. Här kan det vara så enkelt att hela staden styrs av onda makter. Stadshuset bär nämligen namnet Blåkulla.