Barnens berättelser – Historien om häxans fester

Det som förbryllar och skrämmer mest rörande häxan och den onda historien bakom denna varelse, är den stora häxhysterin i Sverige. Detta rör sig så mycket om Dalarna och Mockfjärds Kapell. Enligt historien var detta 1858, då inte mindre än 80-90 personer att de hade varit på Blåkulla och sett allt det onda som utfördes och föregick på denna mörka plats. Alla dessa var från de 12 byarna som låg i anslutning till Mockfjärden. Hur som helst är det barnens berättelser från tidigare i tiden som förbryllar och skrämmer mest. Att barn verkligen kunde uttrycka sig på det sätt som historien påtalar, borde i sanningens namn inte vara möjligt sett till deras mentalitet och kunskap. Detta var då under tiden 1668-1676.

Exempel på ett barns berättelse efter resan till Blåkulla

Under tiden 1668-1676 som var åren då de stora häxjakterna företogs. Här var det då extra viktigt och intressant att höra historier om Blåkulla. Här sade de sig då ofta ha blivit bortrövade av häxor till Blåkulla. Då kunde det låta på detta sätt:

När de kom dit festades det som aldrig förr. Här fanns det då inget som var otillåtet. Det dracks, åts, dansades samt ingicks i hedniska sexuella ritualer som blandade ondskefull skönhet med omöjliga ting. Det sades av barnet att de hade sex med ljuset av ljus som stuckit i kvinnornas slidor. Samtidigt låg Djävulen under bordet och skrattade sitt dånande elaka skratt. Här hade även helveteselden pyrt upp ur golvet där de kunnat se de instängda och lidande själarna. Här gjordes allt baklänges, månggifte och sexuella ritualer med Satan och djävlarna var kraftigt förekommande. Djävlarna penisar var kalla, sperma var vatten, det föddes grodor som sedan maldes till smör. När alla vaknade efter festen värkte kroppen, all mat var borta, hungern var stor och allt annat hade blivit till spån.

Naturligtvis kunde barnen inte skickas hem med enbart denna berättelse, utan här var det tvungen att finnas något ljust i allt mörker. Här vittnar då barnet om att ha sett vita änglar på Blåkulla. Tydligen så låg änglarnas kammare väg i vägg med Blåkulla och kallades för Vitkulla. Änglarna hade kämpat och slagit satansmaten ur händerna på barnen. Det märkligaste var att de sände budskap om att inget arbete skulle utföras på torsdagskvällar, ej bära mössor med krusade ärmar samt att sänka priset på tobak. Ja, helt plötsligt så lät det ju som reklam. Stoppa alla konkurrenter till Kappahl och sänk det svenska tobaksmonopolet.

Den sneda synen på barnens skuld

När det nu fanns Satan, demoner, djävlar samt Gud och änglar som motståndare till detta. Ja, då hade det väl varit helt klart så att barnens skuld i och bli bortrövade till Blåkulla inte kunde finnas. Nej, så var det inte. Här ansågs det att barnen inte enbart var offer för häxorna. Här hade ju dessa små liv också deltagit i sexuella lekar, ätit Satans mat samt försvurit sig till denne. De änglar som sas funnits och var där för att hjälpa barnen, hade domstolen inte mycket till övers för. Här ifrågasattes varför dessa ”änglar” enbart hade slagit maten ur händerna på barnen. Här hade de ju tydligen tillåtits att ha sex med djävlarna. Helt plötsligt låter ju detta som att en turistbyrå hade sålt sexresor till dessa barn.